Експерт: дострокові вибори все ще можливі

Читать на русском

Політична криза, вирішенням якої могли б стати дострокові парламентські вибори, нікуди не зникла, вона лише загострюється.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Валентин Гладких, аналізуючи обіцянку голови Верховної Ради України Андрія Парубія.

«Можна точно сказати, що дострокові парламентські вибори не відбулися, й поки що питання про їх проведення не ставиться. Тому, певною мірою, Парубій виконав обіцянку. Хоча з іншого боку, це не стільки він виконав обіцянку, скільки його позиція збіглася з позицією тих людей, які впливали на процес ухвалення цього рішення. Я не думаю, що дострокові вибори не відбулися, тому що Парубій конче цього не хоче, хоча, безумовно, він цього не хоче. Йому дуже подобається бути спікером, народним депутатом, йому дуже комфортно в цій ролі», – розповідає політолог.

Втім, він переконаний, що проведення дострокових виборів усе ще можливе.

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій запевнив, що дострокових виборів до ВРУ не будеСказано 18 липня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Причини, які розглядалися експертами й політиками як можливі драйвери дострокових виборів, нікуди не зникли. Більше того, політична криза, вирішенням якої могли б стати дострокові парламентські вибори, також нікуди не зникла. Вона перебуває в латентній формі, але загострюється. Попри те, що на сьогоднішній день вибори не відбулися, говорити про те, що це не станеться завтра чи післязавтра, ми не можемо», – резюмує Гладких.

Нагадаємо, 18 липня 2016 року голова Верховної Ради України Андрій Парубій запевнив, що дострокових виборів до ВРУ не буде.

Эксперт: возможность досрочных выборов все еще существуетSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: