Спортивний арбітраж не допустив російських легкоатлетів до Олімпіади в Ріо

Читать на русском
Міжнародний олімпійський комітет не є учасником цього розгляду, тому CAS не має юрисдикції визначати, чи може МОК приймати або відмовляти у висуванні Росією легкоатлетів.

Спортивний арбітражний суд в Лозанні (CAS) відхилив колективний позов Олімпійського комітету Росії та російських спортсменів на рішення Міжнародної федерації легкої атлетики про відсторонення від Олімпіади.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

«Росія не має права призначати атлетів на Ігри, якщо вони не відповідають певним конкретним вимогам», – заявив генсек CAS Матьє Риб.

За його словами, російський Олімпійський комітет відібрав 68 атлетів для олімпійських змагань. МОК (Міжнародний олімпійський комітет) повинен вирішувати, чи можуть ці атлети брати участь чи ні в Олімпіаді.

«Що стосується нашого суду, то Російська Федерація не допускається. І зазвичай по такому рішенню атлети не допускаються. Але МОК не є учасником нашого рішення і наше рішення є обов'язковим для МОК», – сказав він.

Жданов розповів про призові українських спортсменів на Олімпіаді в РіоУ Мінмолодьспорту оголосили суми призових для українських спортсменів-призерів Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро.

У рішенні CAS йдеться про те, що позов ОКР і 68 російських легкоатлетів на рішення Міжнародної легкоатлетичної федерації (ІААФ) залишити в силі дискваліфікацію Всеросійської федерації легкої атлетики та відсторонити спортсменів РФ від міжнародних змагань був відхилений.

ІААФ допустила до Ігор лише одну спортсменку з РФ – Дар'ю Клішину. Причому повідомлялося, що виступити на Олімпіаді вона зможе лише під нейтральним прапором. Крім того, отримала дозвіл виступати бігунка Юлія Степанова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: