Парубій розповів, чому так і не виніс на розгляд Ради кандидатури членів ЦВК

Читать на русском
Спікер парламенту пояснив, чому пообіцяв невідкладно внести на розгляд депутатів кандидатури членів Центриборчкому, а потім відмовився від цієї ідеї.
Андрій Парубій

Голова Верховної Ради Андрій Парубій стверджує, що не виконав власну обіцянку щодо негайного внесення на розгляд парламенту поданих Президентом кандидатів у члени ЦВК свідомо, оскільки це могло спричинити хаос у виборчому процесі.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання шеф-редактора «Слова і Діла» Катерини Пітєніної в ефірі програми «Право на владу».

Зокрема, коментуючи свою невиконану обіцянку, Парубій заявив, що до нього та до профільного комітету звернулися голови парламентських фракцій із проханням не ставити на голосування це питання через його неузгодженість.

«Я розумів, який є рівень відповідальності. Там є подання на зняття попередніх членів ЦВК і на призначення нових членів ЦВК. Якщо український парламент голосує за відставку колишніх, а потім немає голосів, і фракції кажуть: «Ми не дамо голосів за призначення нових», це означає, що ми у вакуум пускаємо українську систему виборчу. Ви кажете про дочасні вибори – тоді б у нас ніколи не було б узагалі жодних виборів, бо не було б ЦВК в країні», – пояснив свою позицію Парубій.

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій обіцяє невідкладно винести до сесійної зали питання щодо призначення нових членів ЦВКСказано 10 травня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Спікер також підкреслив, що з цього приводу було відсутнє рішення профільного комітету, що також завадило йому виконати свою обіцянку.

«Я не можу винести в зал жодного рішення без рішення комітету. На жаль, виключно бюрократичні та політичні узгодження не дали мені можливості цього зробити, хоч я був готовий із першої хвилини, і готовий це зробити і завтра (у п’ятницю, 15 липня – Ред.) зранку», – наголосив він.

Нагадаємо, зобов’язання Андрія Парубія невідкладно винести до сесійної зали питання щодо призначення нових членів ЦВК «Слово і Діло» зафіксувало ще 10 травня, однак цього так і не було зроблено.

Парубий прокомментировал свое невыполненное обещание о назначении новых членов ЦИКSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: