Експерт розповів, чому саміт РФ-НАТО був приречений на провал

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Показовим є те, що навіть рівень представництва був набагато нижчим і ця зустріч скоріше мала формат «доведення до відома, що сталося та які рішення ухвалені на саміті НАТО».

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов, аналізуючи підсумки засідання РФ-НАТО та заяву генсека Альянсу про глибокі розбіжності з Росією щодо України.

«Головний підсумок Варшавського саміту – це рішення про нову політику щодо стримування РФ. НАТО лише зараз почало розуміти, що є ворожа країна, що, по суті, визначає сенс існування Альянсу. Все зійшлося в одній точці. Рада Росія-НАТО була приречена на провал», – міркує Леонов.

Крім того, за словами експерта, скоріш за все, нам просто повідомили, що причиною розбіжностей стала Україна, хоча насправді там присутній комплекс факторів.

У МЗС РФ відреагували на саміт НАТО у ВаршавіУ Міністерстві закордонних справ Росії відреагували на саміт НАТО, які проходив 8-9 липня у Варшаві.

«Наприклад, у фінальній частині декларації Варшавського саміту було зазначено, що країни НАТО ніколи не визнають анексію Криму. Реакція Росії була дуже різкою», – зазначив він.

На його думку, Росія упустила той момент, коли все можна було відіграти назад.

«Переграти ситуацію можна було на саміті в Уельсі, коли Альянсу здавалося, що якимось чином ще можна домовитися. Сьогодні ухвалюються вже системні рішення. Навіть якщо почнуться якісь зрушення, відносини вже не будуть такими, як раніше», – проаналізував ситуацію Олександр Леонов.

Як відомо, за підсумками саміту в МЗС Росії заявили, що НАТО існує в політичному «задзеркаллі» та демонізує РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: