«Кіровоград живий»: як українці відреагували на перейменування чергового обласного центру

Читать на русском

Користувачі соцмереж прокоментували перейменування Кіровограда на Кропивницький в рамках декомунізації.

Сьогодні рішенням народних депутатів знову було перейменовано низку населених пунктів у рамках декомунізації. Крім невеликих селищ у різних областях, перейменування торкнулося й Кіровограда. Обласний центр отримав ім'я відомого українського драматурга Марка Кропивницького.

Суперечки навколо нової назви Кіровограда точаться давно. Півроку тому комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування підтримав перейменування міста на Інгульськ, у той час як більшість його мешканців нібито підтримали повернення Кіровограду історичної назви – Єлисаветград. Міський голова Андрій Райкович вважав, що долю міста мають вирішити його жителі на референдумі, проте Верховна Рада ухвалила остаточне рішення, яке відразу ж підписав спікер парламенту Андрій Парубій.

Користувачі соцмереж не залишилися осторонь чергового етапу декомунізації й відразу почали коментувати рішення Верховної Ради. Думки українців, як зазвичай, розділилися. «Слово і Діло» прослідкувало за реакцією експертів, політиків і простих українців у соціальних мережах.

Народний депутат, член фракції «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул на своїй сторінці в Facebook заявив, що він оскаржить рішення парламенту в судах. «Подаємо звернення і до Конституційного, і до Адміністративного суду. Люди самі мають визначити назву свого міста. Кіровоградці, реєструйте петицію на сайті Президента, треба боротися, не можна мовчати», – написав Вілкул.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: