«Батьківщина» зробила спробу блокувати ухвалення закону про НКРЕКП із повітря

Читать на русском
Народний депутат від Батьківщини Ігор Луценко спробував із квадрокоптера зафіксувати кнопкодавство при голосуванні за закон про НКРЕКП.

Сьогодні Верховна Рада України розглядала законопроект №2966-д про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Під час розгляду законопроекту народний депутат від фракції «Батьківщини» Ігор Луценко запустив у сесійній залі безпілотний літальний апарат. «Зупиніть цей цирк у Верховній Раді», – звернувся до нардепа спікер парламенту Андрій Парубій і заявив, що «Батьківщина» таким чином намагається зірвати голосування. Народний депутат від «Народного фронту» Ігор Лапін сказав, що безпілотники потрібніші українським бійцям на фронті.

Рада ухвалила два закони про захист довкілля (доповнено)Народні депутати України ухвалили закон про оцінку впливу на довкілля, спрямований на попередження та запобігання екологічній шкоді.

Представник «Батьківщини» Сергій Власенко пояснив ситуацію тим, що жодної статті регламенту квадрокоптер не порушив і що цей безпілотник після фотофіксації голосування за закон про НКРЕКП буде відправлений на фронт.

Перший віце-спікер Ірина Геращенко своєю чергою звернулася до регламентного комітету з вимогою розглянути застосування квадрокоптера нардепом Луценком і позбавити його на 3 дні права голосувати.

За сам закон проголосували 188 народних депутатів, після чого 258 голосами нардепи відправили закон на повторне друге читання. Після цього спікер закрив ранкове засідання Ради.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ухвалила постанову про перейменування Кіровограда.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: