Експерт: монетизувати субсидії до 2017 року – нереально

Читать на русском

Для того, щоб провести монетизацію пільг, потрібно внести зміни до законодавства та провести аудит.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Центру стратегічних комунікацій Валентин Войтков, коментуючи обіцянку віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка.

«Дуже низька ймовірність того, що в 2017 році пільги монетизують. Чому? Тому що це насправді дуже великий обсяг роботи. Потрібно також враховувати, що за безготівковим розрахунком українці отримують пільги на десятки мільярдів гривень, кількість пільговиків величезна», – зазначив політолог.

За його словами, така заява Розенка була зроблена скоріше для заспокоєння населення.

«Про монетизацію пільг говорять останні 10 років із різною інтенсивністю. Нам потрібно провести аудит, створити систему адміністрування, де можна перевірити, хто має право, а хто не має права на отримання пільг, внести зміни до законодавства. Я думаю, що до 2017 року це нереально зробити. Заява Розенка пов’язана скоріше зі спробами провести зміни в тій системі субсидіювання, яка вже працює, та заспокоїти населення», – резюмував Войтков.

Нагадаємо, 31 травня 2016 року віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що субсидії можна буде монетизувати або внести до програми енергозбереження вже в 2017 році.

Эксперт: монетизировать субсидии до 2017 года нереальноSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: