У Держприкордонслужбі відзвітували про боротьбу з корупцією

Читать на русском
У Державній прикордонній службі України розповіли про випадки корупції у відомстві з початку року.

Державна прикордонна служба України проводить очищення своїх лав від корупційних елементів. Для цього у відомстві посилили роботу підрозділів внутрішньої безпеки та організували антикорупційну акцію «Чисті руки».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ДПСУ.

Так, сьогодні в Одесі спільна міжвідомча група в складі працівників ВВБ ДПСУ, представників військової прокуратури та СБУ затримала дільничного інспектора прикордонної служби одного з відділів Одеського загону на спробі дати хабара.

Прокуратура спіймала на хабарництві прикордонників із зони АТОВійськова прокуратура впіймала прикордонників із КПВВ на отриманні хабарів від осіб, які перетинають лінію розмежування.

В ДПСУ також повідомили, що загалом з початку року підрозділами внутрішньої та власної безпеки відомства було ініційовано 1159 розслідувань і перевірок. За їх результатами до дисциплінарної відповідальності притягнуто 1402 військовослужбовців, до адмінвідповідальності – 380, звільнено – 51 особу, 113 – переміщено до інших місць служби, до Єдиного реєстру внесено відомості про 77 кримінальних правопорушень щодо 92 військовослужбовців Держприкордонслужби.

Також у прикордонному відомстві триває робота з удосконалення системи підготовки персоналу та роз’яснення норм антикорупційного законодавства.

Всього з початку року прикордонники зафіксували понад 350 випадків, під час яких громадяни намагалися шляхом надання неправомірної винагороди вирішити власні питання чи пропонували військовослужбовцям прикордонного відомства посприяти в протиправній діяльності на кордоні.

Нагадаємо, із 7 червня працівник Державної прикордонної служби на контракті отримує зарплатню в розмірі щонайменше 7 тис. грн, а молодші офіцери – близько 9,5 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: