Експерт про намір «БПП» працювати все літо: «слуги народу» як не ходили, так і не будуть ходити на роботу

Читать на русском
Валентин Гладкихполітичний експерт

Сесія може бути не закрита, але це не означає, що ВР буде працювати.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Валентин Гладких, аналізуючи заяву лідера «БПП» про те, що Верховна Рада України не закриватиме поточну сесію та має намір працювати все літо.

«Вже зараз видно, як працюють «слуги народу», і таку роботу вони, звичайно, можуть розтягнути до вересня. Це абсурд і такі кроки є відверто популістичними. Вони не мають жодного бажання працювати, а лише намір показати, що ВР дуже звитяжна», - констатував Гладких.

Насправді, є Конституція, наголосив експерт, де чітко вказано, що ВР працює сесійно. Чітко прописано, коли сесія розпочинає та завершує свою роботу.

«Якщо в міжсесійний період виникає гостре питання, яке потрібно терміново розв’язати, то в КУ передбачено механізм, який називається скликанням позачергової сесії ВР України. Для цього не потрібно займатися демагогією та розповідати, що вони готові відмовитися від канікул», - зауважив він.

У новий рік зі старими проблемами? Як працювали парламентські комітети в перші тижні 2016 року«Слово і Діло» вирішило перевірити роботу парламентських комітетів і дізнатися, чи дійсно нардепи працювали під час святкового тижня.

«Як працює ВР, можна побачити, включивши трансляцію пленарних засідань і побачити порожню залу вже в п’ятницю пленарного тижня. Це повторюється систематично», - додав політолог.

На його переконання, варто відмовлятися від хибних практик порушення КУ. Немає жодної доцільності не закривати роботу сесії.

«Слуги народу» як не ходили, так і не будуть ходити на роботу. Якщо в сесійний період зала напівпорожня, то немає жодних аргументів на користь того, що вони почнуть працювати ефективно впродовж пролонгованої сесії», - проаналізував ситуацію Валентин Гладких.

Нагадаємо, аналогічна риторика була взимку. Тоді замість новорічних канікул народні обранці пообіцяли працювати в комітетах і на округах.

Наприкінці січня, «Слово і Діло» провело моніторинг відповідальності українських депутатів, результати якого були озвучені на прес-конференції.

Як з'ясувалося тоді, більшість тих, хто дав такі обіцянки, не стали себе занадто обтяжувати під час свят.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: