Справа честі чи майданчик для піару: Луценко забув про справу Гонгадзе?

Читать на русском
Генеральний прокурор ще наприкінці травня обіцяв протягом місяця розповісти про те, як ідуть справи з розслідуванням убивства Георгія Гонгадзе.
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не виконав обіцянку поінформувати громадськість про прогрес у справі замовників убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Відповідну обіцянку очільника ГПУ «Слово і Діло» зареєструвало ще 30 травня.

Тоді, зокрема, Луценко сказав, що протягом місяця він розповість про те, що відбувається в справі замовників убивства Гонгадзе.

Однак станом на 30 червня жодних даних щодо того, хто замовив убивство Георгія Гонгадзе, оприлюднено не було. 4 липня «Слово і Діло» звернулося з цим питанням до прес-служби Генеральної прокуратури, де відповіли, що інформація обов’язково буде оприлюднена в засобах масової інформації. Таким чином, Юрій Луценко отримує чергову невиконану обіцянку до свого досьє.

Однак, заради справедливості, варто зазначити, що останнім часом генеральний прокурор має чимало роботи: займається кадровими питаннями, угодою про співробітництво з Європейською організацією з питань юстиції, а також особисто бере участь у розслідуванні й представленні в судах таких резонансних справ, як справа екс-заступника комбата «Айдара» Лихоліта, народного депутата Онищенка, а вчора Генпрокуратура здійснила рейд у Рівненській області в рамках операції «Бурштин».

Загалом Луценка не можна назвати безвідповідальним політиком: він виконав 37% власних обіцянок, тоді як провалив 45%. Ще 20 зобов’язань генпрокурора (тобто 18%) поки мають статус «у процесі виконання».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: