У Генштабі розповіли, хто із союзників України найбільше допомагає ЗСУ

Читать на русском
З початку року міжнародні партнери виділили українським збройним силам допомогу на загальну суму близько 60 млн дол. США.
Фото: Reuters

Загальна сума допомоги, виділеної Збройним силам України міжнародними партнерами з початку 2016 року, становить близько 60 млн дол. США.

Про це повідомив начальник головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу ЗС України Леонід Головатюк, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«До цієї суму входить технічна допомога від США на суму понад $53 млн, гуманітарна допомога в цій сумі (медичне та тилове майно) становить близько $7 млн», – уточнив Головатюк.

Полторак розповів, коли Україна долучиться до флоту НАТО в Чорному моріУкраїна долучиться до ініціатив безпеки Північноатлантичного альянсу в акваторії Чорного моря після ухвалення відповідних рішень у НАТО про безпеку в регіоні.

Протягом 2014-2015 років розмір такої допомоги становив близько 57 млн ​​дол., розповів він. Донорами ЗСУ стали 20 різних країн світу. «Це і прилади нічного бачення, і засоби зв'язку, техніка для розмінування, автомобільна техніка, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби», – зазначив представник Генштабу.

Найбільше допомоги українські військові отримали від США, Канади, Великобританії та Литви.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Степан Полторак назвав основні напрямки, за якими НАТО збирається фінансувати українську армію.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: