Насалик реконструює Калуську ТЕЦ за рахунок Держбанку Китаю

Читать на русском
23 травня Міненерго направило до МЕРТ лист за підписом Ігоря Насалика, яким він схвалив інвестиційні проекти НАК Нафтогаз України за рахунок кредиту КНР.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик пропонує реконструювати Калуську ТЕЦ і модернізувати державні шахти за рахунок кредиту Державного банку розвитку КНР.

Модернізацію планують здійснити за рахунок кредиту $3,65 млрд, виділеного НАК «Нафтогаз України», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ЛігаБізнесІнформ».

Як повідомляє агентство, 23 травня Міненерго направило до Міністерства економічного розвитку та торгівлі листа за підписом Ігоря Насалика, яким схвалено інвестиційні проекти НАК «Нафтогаз України» за рахунок кредиту КНР.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий реконструює ТЕЦ-1Сказано 2 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: У процесі

Однак 22 червня Міненерго другим листом виключило можливість реалізації п'яти інвестиційних проектів через невідповідність цільовим призначенням держгарантій, під які виділено кредит.

«У зв'язку з цим просимо вважати лист від 23 травня недійсним. Разом із цим Міненерго вважає за доцільне запропонувати банку для реалізації проект реконструкції Калуської ТЕЦ, проекти модернізації та переоснащення державних вугледобувних підприємств», – йдеться в листі від 22 червня.

Нагадаємо, що Ігор Насалик був мером міста Калуш протягом двох каденцій з 2006 по 2014 роки. Калуська ТЕЦ належить державній компанії «Укрінтеренерго».

Як повідомлялося раніше, переведення блоків українських ТЕЦ і ТЕС із дорогого газу на більш дешеве вугілля внутрішнього видобутку не принесло належної економії через махінації з тарифом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: