Переведення ТЕС з газу на вугілля не принесло належної економії – експерт

Читать на русском
В даний момент Дарницька ТЕС (Київ), Сумська ТЕЦ та Чернігівська ТЕЦ реалізують проекти із заміщення природного газу на вугілля українського видобутку.
Дарницька ТЕС

Переведення блоків українських ТЕЦ і ТЕС з дорого газу на більш дешеве вугілля внутрішнього видобутку не принесло належної економії через махінації з тарифом.

Про це повідомив екс-міністр житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко, передає «Слово і Діло».

«Авантюристи бізнесмени в змові з НКРЕКП під шумок підвищення тарифу на тепло через подорожчання газу, підвищили в два рази тариф на тепло на вугільних ТЕЦ. А тепер авантюрист (мається на увазі директор компанії «Укртеплоенерго» Олександр Корчинський – ред.) говорить про «зниження» після дворазового підвищення», – пише він у себе на сторінці в Facebook.

Відзначимо, що директор компанії «Укртеплоенерго», яка проводить відповідну реконструкцію теплових блоків, Олександр Корчинський в п'ятницю, 17 червня, заявляв, що в результаті проведення робіт по частковій заміні газу на вугілля призвело до зниження тарифу на теплову енергію для населення всього з 1279 до 1204 грн/Гкал.

Нагадаємо, що в даний момент Дарницька ТЕС (Київ), Сумська ТЕЦ та Чернігівська ТЕЦ реалізують проекти із заміщення природного газу на вугілля українського видобутку. Така модернізація обладнання ТЕС і ТЕЦ повинна привести до зниження тарифу на теплову енергію.

На Дарницькій ТЕС йде переклад п'ятого котла з газу на вугільне паливо. Передбачувана економія газу до кінця цього року досягне 3,6 млрд куб. м. Переоснащення Сумської ТЕЦ, передбачає скоротити використання газу в розмірі 5,3 млн куб. м.

«У Сумах модернізація дозволила знизити тариф з 1 347 до 1270 гривень/Гкал», – сказав Корчинський.

Як раніше повідомлялося, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України планує переведення ТЕС з газу на вугілля, щоб знизити вартість підігріву води центрального водопостачання.

Також міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик анонсував Концепцію реформування вугільної галузі, згідно з якою огульного закриття шахт не буде.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: