Ситник прокоментував можливість створення антикорупційних судів

Читать на русском
Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що профільні суди є необхідними.
Артем Ситник

Створення спеціалізованих антикорупційних судів є необхідним не лише через корумпованість всієї судової системи, а й через тиск на суддів.

Про це під час дискусії на тему «Чи потрібні антикорупційні суди?» розповів директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, повідомляє «Слово і Діло».

«Створення спеціалізованого антикорупційного суду є необхідним не лише через корумпованість судової гілки, але й через тиск на суддів, зокрема фізичний», – заявив Ситник.

За його словами, в Україні необхідно запровадити механізми захисту суддів, щоб ті не могли потрапити під тиск корупціонерів.

Судова реформа: зміни до Конституції набудуть чинності через 3 місяціПарламентська газета «Голос України» сьогодні опублікувала закон про внесення змін до Конституції.

«Необхідно забезпечити захист суддів, оскільки під час розгляду корупційних справ вони залишаються сам-на-сам із цілою когортою корупціонерів», – наголосив директор НАБУ.

Він додав, що крім справ НАБУ, спеціалізовані антикорупційні суди мають розглядати і справи Генеральної прокуратури, і у майбутньому – Державного бюро розслідувань. Втім, на думку Ситника, наразі українське законодавство не готове до створення таких судів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: