Японія модернізує очисні споруди в Україні – Семерак

Читать на русском
Посол Японії висловив надію на подальшу співпрацю у сфері охорони навколишнього середовища, поліпшення екологічних показників і впровадження сучасних економних технологій.
Посл Японії в Україні Шигеку Сумі

Японські урядові та неурядові організації вивчають варіанти вкладення інвестицій в очисні споруди українських підприємств не лише в столиці України, а й в інших регіонах.

Про це розповів міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак під час зустрічі з надзвичайним і повноважним послом Японії в Україні Шигекі Сумі, передає «Слово і Діло».

«Залучення подібних кредитних програм – дійсно хороша можливість для українських підприємств-забруднювачів модернізувати своє обладнання й, відповідно, почати платити менше», – зазначив міністр.

За його словами, на кожне джерело забруднення необхідно поставити обладнання, яке буде вимірювати кількість і склад викидів у атмосферу.

«При таких умовах доцільною була б кредитна програма з невисокими процентними ставками», – сказав Семерак.

Своєю чергою, Шигекі Сумі висловив надію на подальшу співпрацю у сфері охорони навколишнього середовища, поліпшення екологічних показників і впровадження сучасних економних технологій.

Відзначимо, що для України однією з найбільших проблем залишається застаріле обладнання на більшості промислових підприємств. Модернізація Бортницької станції аерації в Києві, на яку японське державне агентство JICA виділило кредит у 108 млрд японських ієн (близько $1 млрд), є хорошим прикладом успішної співпраці на рівні двох країн.

Японія представила програму допомоги Росії в обмін на КурилиПрем'єр Японії Сіндзо Абе представив Володимиру Путіну план економічного співробітництва, виконання якого залежить від «прогресу в досягненні угоди» по Курильських островів.

Нагадаємо, що Японія виділила на відновлення інфраструктури Донбасу, допомогу пораненим військовим і постраждалим жителям Луганської та Донецької областей 13,6 млн дол. США.

«Слово і Діло» зафіксувало 57 обіцянок Остапа Семерака, 33 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 58%. Із повним переліком обіцянок міністра екології та природних ресурсів можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: