Результати референдуму вплинуть на санкції проти РФ – МЗС Великобританії

Читать на русском
Результати референдуму про вихід Сполученого Королівства з ЄС можуть спровокувати ослаблення санкцій проти Росії.
Філіпп ХаммондФото: Yves Herman, Reuters

Результати референдуму про вихід Великобританії з ЄС можуть стати причиною ослаблення санкцій проти Російської Федерації.

Таке побоювання висловив міністр закордонних справ Сполученого Королівства Філіп Хаммонд, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

У зв'язку з рішенням Британії залишити Євросоюз її голос у питанні продовження санкцій проти Кремля матиме менший вплив, й інші члени ЄС почнуть вагатися, пояснив свою думку Хаммонд.

«Я побоююся, що тепер, коли Британія матиме набагато слабший голос у цьому питанні, це виллється в те, що наші європейські партнери почнуть вагатися... Я думаю, що вже цього ранку Путін відчує менший тиск і відчує оптимізм щодо перспективи того, що ЄС, нарешті, проголосує проти санкцій ЄС», – заявив британський дипломат.

Кемерон анонсував свою відставкуПрем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що до жовтня він піде у відставку, а Консервативна партія обере нового очільника уряду.

Він підкреслив, що вплив на прийняття рішень щодо Росії Лондон втратить уже зараз, а не після виходу з ЄС, але ж саме Великобританія є найактивнішим прихильником антиросійських санкцій.

Як відомо, вчора 52% британців проголосували за вихід з ЄС. До речі, аналогічні побоювання напередодні висловили й журналісти американського The Wall Street Journal. У виданні також припустили, що рішення про вихід країни з ЄС погіршить економічну ситуацію в Союзі та призведе до потрясінь на фінансових ринках і зміцнення позицій противників об'єднаної Європи.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: