Дебют Савченко в ПАРЄ: ми платимо за спокій Європи своєю кров'ю

Читать на русском
20 червня нардеп Надія Савченко вперше виступила на засіданні ПАРЄ і подякувала євродепутатам за допомогу в її звільненні.

20 червня нардеп Надія Савченко вперше виступила на засіданні ПАРЄ і подякувала євродепутатам за допомогу в її звільненні.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на 112 канал.

В ході свого виступу, Савченко заявила, що не вважає своє помилування кроком на зустріч з боку Кремля, а лише бажанням Путіна показати свою перевагу.

«Я була викрадена (з України), це є порушенням прав людини і за це потрібно відповідати в Європейському суді. Так само були викрадені всі українці, які зараз знаходяться в Росії і тривають викрадення кримських татар з Криму», - констатувала вона.

Крім того, за її словами, країна, яка гарантувала безпеку за Будапештським меморандумом і завдала «удар в спину» не може бути повернута в ПАРЄ.

Повноваження російської делегації ПАРЄ анульовані на весь 2016 рікЧерез відмову делегації Росії від участі у зимовій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи її повноваження анульовані на весь 2016 рік.

«Зараз Україна стоїть на передовій. Ми платимо за спокій Європи своєю кров'ю і життям своїх людей. Я прошу вас підтримати нас своєю твердою і послідовною позицією. Тільки разом ми переможемо», - сказала Савченко.

«Я не бажаю нікому пройти те, що пройшла я, і що проходять зараз українці. І не бажаю вам мати такого сусіда, як Росія. Тому що ви зрозумієте, як це нелегко. Країни, які з нею в сусідніх відносинах, знають про це», - підкреслила Савченко.

Додамо, що Президент ПАРЄ закликав Росію звільнити решту політв'язнів українців.

Як відомо, в Страсбурзі з 20 по 24 червня пройде пленарне засідання Парламентської асамблеї Ради Європи.

Нагадаємо, Савченко стала делегатом в ПАРЄ від України в січні 2015 року, ще перебуваючи в російському СІЗО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: