Шукали Клюєва, а знайшли Ляшка: соцмережі відреагували на ранкові обшуки ГПУ

Читать на русском

Слідчі Генеральної прокуратури помилково прийшли з обшуком до будинку лідера Радикальної партії Олега Ляшка. Соцмережі прокоментували непорозуміння.

Сьогодні вранці слідчі Генеральної прокуратури України провели низку обшуків у будинках екс-глави АП Андрія Клюєва та колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича в селі Конча-Заспа, що під Києвом. При цьому працівники ГПУ помилково навідалися й до будинку народного депутата Олега Ляшко, який, як виявилося, мешкає поруч.

Сам лідер «радикалів» поспішив заявити, що це «подарунок Порошенку» на день народження його мами. Пізніше Генпрокуратура вибачилася перед депутатом, пояснивши, що працівники помилилися адресою, переплутавши маєток Ляшка з маєтками одіозних екс-регіоналів.

Ранкові пригоди ГПУ спричинили бурхливу реакцію в соціальних мережах. «Слово і Діло» зібрало найкращі, на нашу думку, коментарі з цього приводу.

Прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган опублікувала на своїй сторінці в Facebook відео початку 2014 року, на якому Олег Ляшко заявив про те, що змушений жити в будинку свого товариша, оскільки ще чинний на той момент міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко нібито наказав викрасти самого депутата та його родину. Минуло два роки, Захарченко давно втік, а Ляшко все ще ховається від репресій у тому ж самому будинку.

Громадський активіст і політичний аналітик Павло Нусс також прокоментував цікаве відео з минулого.

Народний депутат Сергій Лещенко скептично поставився до обшуку в одіозних екс-регіоналів. «Я давно перестав вірити в казки й обшук у Клюєва сприймаю дуже цинічно. Для Луценка це спроба ремейку з обшуком в будинку Ахметова в 2005 році. Пам'ятаєте, тоді ще ворота штурмували з використанням БТР, нічого не знайшли, зате шуміли кілька місяців. Насправді, Луценка та братів Клюєвих пов'язують близькі відносини ще з часів Кучми», – написав Лещенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: