Скандал в ООН: не виключено, що генсек може отримати «стипендію» від Путіна

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Потрібно розуміти, що це не конфлікт з ООН, а критична оцінка української дипломатії висловлювання генсека ООН.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, аналізуючи сзаяву генерального секретаря ООН Пан Гі Муна на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

«Позиція Пан Гі Муна – це не позиція ООН. Важливо розуміти, що він скоро піде з посади, а його оцінка нас не влаштовує, тому наша дипломатія вчинила правильно. Ми маємо зараз займати жорстку позицію та не йти на поступки тим західним політикам, які ведуть політику згоди щодо Росії», – міркує Фесенко.

Можливо, як зазначив він, така різка критика виглядала не зовсім дипломатично, але це сигнал майбутньому генсеку ООН про те, що з нашою позицією також доведеться рахуватися.

Генсек ООН міг одноосібно вирішити питання миротворців в Україні, але не схотів – СергеєвУ разі агресії РФ проти України Генсек мав би одразу звернутися до світових лідерів із закликом зупинити Росію, але він почав робити це вже на пізніх стадіях.

«Відносини з ООН – це не відносини з генсеком ООН. Не можна персоніфікувати. Так, генсек грає важливу роль в оперативній діяльності, але він не може приймати рішення за всю організацію. Позиція ООН фіксується в резолюції Генасамблеї», – пояснив політолог.

Тому, на його думку, потрібно відстоювати свої інтереси, займати жорстку позицію, тим більше, Пан Гі Мун йде й ніхто не знає про його подальші наміри.

«Цілком може бути й такий варіант, що він хоче повторити шлях Шредера, отримати певну «стипендію» від Путіна. Тому мовчки на такі висловлювання реагувати не можна», – проаналізував ситуацію Володимир Фесенко.

Нагадаємо, постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що Пан Гі Мун тепер втратив моральне право щось говорити про конфлікт в Україні або про анексію Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: