У «Батьківщині» назвали позицію щодо завтрашнього голосування за новий склад ЦВК

Читать на русском
Слово і Діло запитало народних депутатів, чи підтримають вони завтра новий склад Центрвиборчкому.
Вадим Івченко

Завтра, 16 червня, Верховна Рада голосуватиме за призначення нової Центральної виборчої комісії. Народні депутати розповіли, чому вони та їхні фракції голосуватимуть чи ні за призначення нового складу Центрвиборчкому.

В ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» нардеп від «Батьківщини» Вадим Івченко сказав, що фракція не голосуватиме за призначення складу ЦВК, який депутатам запропонував Президент. Івченко вважає кандидатів, висунутих Порошенком, безвідповідальними.

Чотири фракції озвучили свої позиції щодо голосування за новий склад ЦВК«Опозиційний блок» блок не підтримає оновлення ЦВК, а «Батьківщина», «Радикальна партія» та «Самопоміч» бачать у поданні Президента про призначення нових членів ЦВК спробу сфальсифікувати вибори.

«Ми не будемо підтримувати нових членів ЦВК. Ми обов'язково підтримаємо звільнення членів ЦВК, але ми не будемо підтримувати тих людей, яких запропонував Президент. Ми звернулися до Президента, щоб він вніс інші кандидатури. Нам незрозуміло, звідки ці люди взялися, чого вони в цьому житті досягли та якою є їхня відповідальність. У нас вже є голова НКРЕКП – людина, яка в житті нічого не досягла. Вона відповідає за всю тарифну політику. Що сьогодні з тарифами відбувається – кожен громадянин може дати оцінку цій владі. Це безвідповідально. Ми не хочемо, щоб такі ж безвідповідальні люди працювали в ЦВК», – сказав Івченко.

Також свій коментар щодо голосування за новий склад ЦВК дав екс-член фракції «Опозиційного блоку» Вадим Рабінович. Він заявив, що не підтримуватиме новий склад Центрвиборчкому. Нардеп вважає наявних кандитатів політизованими.

«Я не буду підтримувати цей список, він відображає політичні інтереси. Ви формуєте незалежну центральну комісію з політичних сил. Для чого політична сила туди відправляє людину? Щоб вона незалежною була чи їх підтримувала? Там п'ять представників «БПП», «Самопомочі», «Народного фронту». Ну так нехай вони самі тоді й вибори проводять у країні, немає сенсу народу України там брати участь», – сказав Рабінович.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що питання призначення запропонованих Президентом нових членів Центральної виборчої комісії буде винесено на голосування в четвер, 16 червня.

Ивченко : безответственным людям не место в ЦИКSlovoiDilo

Рабинович: список новых членов ЦИК отражает политические интересыSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: