У «БПП» заявили про можливий зрив вступу до аспірантури

Читать на русском
Якщо Верховна Рада не ухвалить зміни до закону Про вищу освіту, вступ до докторантури й аспірантури в українських вишах цього року буде заблокований.
Олександр Співаковський

Якщо до кінця поточної сесії парламент не встигне розглянути поправки до закону «Про вищу освіту», уже у вересні в українських вишах буде заблокований вступ до докторантури та аспірантури.

Про це заявив народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олександр Співаковський, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

«Ми ухвалили два роки тому закон про вищу освіту, який лише на 40% імплементований. І ми бачимо ситуацію, що з 1 вересня буде заблокований вступ до докторантури та аспірантури, тому що ми два роки нічого не робили в цьому напрямку. Якщо ми на цій сесії не встигнемо це питання розглянути, то це означає, що з 1 вересня питання щодо формування нашої наукової еліти буде заблоковано», – наголосив Співаковський.

Йдеться, зокрема, про зміни до розділу XV Прикінцевих та перехідних положень закону, що стосуються вступу до аспірантури та діяльності спеціалізованих вчених рад.

Держзамовлення в освіті: яку професію обрати, щоб навчатися на бюджетіСлово і Діло дослідило, в яких обсягах і за якими принципами здійснюється державне фінансування освіти в Україні.

Нардеп також запропонував повернутися до квотного принципу розгляду законопроектів, коли кожен із комітетів має квоту на першочергове винесення до сесійної зали профільних проектів закону.

«Тому давайте повернемося до квотного принципу формування порядку денного й хоча б раз на тиждень розглядатимемо питання всіх комітетів, інакше ми матимемо законодавчий спам. Одні питання будуть блокуватися, інші – вирішуватися. Це не є нормально», – констатував Співаковський.

Нагадаємо, наприкінці травня міністр освіти Лілія Гриневич заявила про створення освітніх центрів «Крим – Україна» для проходження атестації абітурієнтів із Криму на базі українських університетів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: