Білоус оголосив остаточну дату продажу ОПЗ

Читать на русском
Одеський припортовий завод буде виставлений на торги в кінці наступного місяця, конкурс про його продаж має бути оприлюднений сьогодні.
Ігор БілоусФото: "Телеграф"

Глава Фонду державного майна України Ігор Білоус анонсував, що торги щодо ПАТ «Одеський припортовий завод» відбудуться в кінці наступного місяця – 26 липня.

Про це з посиланням на «Інтерфакс-Україна» пише «Слово і Діло».

«Оголошення буде сьогодні на 26 липня», – повідомив він журналістам, відповідаючи на питання про дату аукціону з продажу заводу.

Як відомо, згідно з розпорядженням уряду, стартова ціна 99,567% акцій ОПЗ складе 525,9 млрд дол. Конкурс пройде лише за наявності не менш ніж двох учасників, один з яких – нерезидент, при цьому до участі в торгах не будуть допущені компанії з Росії.

Приватизацію «Центренерго» перенесли на 2017 рікФонд державного майна України (ФДМУ) переносить продаж 78,3% ПАТ «Центренерго» на I або II квартал 2017 року.

Від переможця конкурсу держава вимагає збереження основного профілю діяльності підприємства, недопущення антиконкурентних дій із приймання, зберігання та відвантаження рідкого аміаку, затвердження програми з переоснащення виробництва та впровадження прогресивних технологій, підвищення зарплати працівникам та інше.

Нагадаємо, 2 червня МВФ та ЄБРР запропонували Фонду держмайна знизити ціну на ОПЗ. На їхню думку, багато світових інвесторів можуть просто відмовитися від участі в аукціоні.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: