Клімкін розповів, що обговорював у Естонії

Читать на русском
Очільник Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін назвав мету візитів до Естонії.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що в Талінні обговорював питання проведення спільного бізнес-форуму.

Про це він розповів у інтерв'ю «Укрінформу», повідомляє «Слово і Діло».

«Ми продовжуємо співпрацю в сфері електронного врядування. Є плани розширити це до багатьох сфер державного життя. Є ідея проведення спільного бізнес-форуму», – заявив Клімкін.

За його словами, потрібно використовувати по максимуму Угоду про зону вільної торгівлі з ЄС, і тому проведення такого бізнес-форуму допоможе українським та естонським бізнесменам порозумітися.

Стало відомо, хто стане новим послом ЄС в УкраїніСлідом за Сполученими Штатами Америки ЄС також змінить голову свого представництва в Україні.

«До речі, зараз естонські фахівці допомагають нашому консульському департаменту створити електронну систему. Ми до кінця цього року плануємо запустити «електронну візу». А наступного року хочемо зробити систему «електронний консул», – розповів міністр.

Клімкін також заявив, що Україна невипадково просила про допомогу Естонію. Він додав, що естонські спеціалісти мають певний досвід у цьому питанні. Крім того, за словами глави МЗС, обговорювалося питання підтримки безвізового режиму та ситуації на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: