«Батьківщина» оскаржить підняття тарифів на тепло

Читать на русском
Казахстан продає громадянам газ по 82 дол./тис. куб. м (ткм), Росія – 92 дол./ткм, Грузія, яка не має газу власного видобутку, встановила ціну на газ для населення 223 дол./ткм. В Україні ж газ власного видобутку продають за 285 дол./ткм.

Усі тарифні рішення, ухвалені сьогодні Нацкомісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, партія «Батьківщина» оскаржить у судах.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії «Батьківщина».

«Ви не встановили економічно обґрунтований показник ціни на газ. Усе, що ви робите зараз, буде оскаржено в судах. За все це доведеться відповідати!», – заявила лідер політичної сили Юлія Тимошенко на засіданні НКРЕКП.

За її словами, в Україні видобувають 19,9 млрд куб. м газу, а громадяни споживають всього 17,2 млрд куб. м.

«Його цілком вистачає. Скажіть, хто буде доплачувати людям за необґрунтовану ціну, яку встановили рік тому, коли розповідали, що українського газу не вистачає?», – сказала Юлія Тимошенко.

Вона підкреслила, що Казахстан продає своїм громадянам газ власного видобутку за $82/тис. куб. м (ткм), Росія – $92 ткм, Грузія, яка не має газу власного видобутку, встановила ціну на газ для населення $223 ткм. Українцям власний газ продають за $285/ткм.

Відзначимо, що ціна на газ для населення, яка впливає на тарифи на тепло та гарячу воду, встановлена на рівні ціни імпортного газу. При цьому для потреб населення насправді вистачає значно дешевшого газу власного видобутку.

Завищені тарифи ДТЕК принесуть Ахметову щонайменше 10 млрд грн – ГерусМаніпуляції з тарифом на відпуск електроенергії з боку регулятора в особі НКРЕКУ принесуть додатковий дохід ТОВ ДТЕК, яке контролюється Рінатом Ахметовим, в розмірі не менше 10 млрд грн.

Нагадаємо, що сьогодні на засіданні НКРЕКП тарифи на опалення для населення були підвищені вдвічі: з 534 грн за 1 Гкал до 1043 грн за 1 Гкал.

Як повідомлялося раніше, зростання тарифів на житлово-комунальні послуги дозволить державі відшукати можливості для підвищення соціальних стандартів.

«Слово і Діло» зафіксувало 164 обіцянки Юлії Тимошенко, 61 з яких вона виконала. Коефіцієнт відповідальності політика – 37%. Із повним переліком обіцянок голови партії «Батьківщина» можна ознайомитися на сторінці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: