Карта АТО: ситуація на сході України станом на 5 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 5 червня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Минула доба у зоні проведення АТО пройшла не спокійно. Проросійські бандформування продовжують порушувати режим повної тиші на Донбасі.

Обстріли:

На Донецькому напрямку бойовики з мінометів калібру 120 мм двічі накривали позиції Збройних сил України поруч Авдіївки, а українських військових в Опитному та Пісках обстрілювали з великокаліберних кулеметів, гранатометів, зенітної установки ЗУ-23-2 та 82 мм мінометів, крім того, в Пісках активізувався снайпер.

На Маріупольському напрямку сепаратисти зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем декілька разів відкривали вогонь неподалік Водяного, Красногорівки та Мар’їнки. А в районі Павлополя та Широкиного вони обстріляли позиції силАТО двічі, використовуючи міномети калібру 82 мм. Згодом ворог для обстрілів укріплень в районі Широкиного та Новотроїцького долучив ще й заборонені Мінськими угодами важкі міномети.

З 21:00 по 22:00 під щільним мінометним вогнем російських бойовиків опинилися ЗСУ в Зайцевому.

В 22:10 з території тимчасово окупованого Докучаєвська був відкритий вогонь зі 120 мм мінометів по н.п. Миколаївка. Всього випущено 7 мін. Обстріл тривав до 23:00. Згодом по позиціях ЗСУ поблизу цього ж н.п. ворог використав самохідні артилерійські установки калібру 122 мм.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: