ГПУ відкрила справу проти заступника голови фракції Порошенко за «сепаратизм»

Читать на русском
Депутата від «БПП» і заступника голови фракції Олексія Гончаренка звинувачують у зазіханні на територіальну цілісність України.
Олексій Гончаренко

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України після розгляду звернення до відомства щодо дій народного депутата Олексія Гончаренко.

Про це йдеться в копії документа від ГПУ, оприлюдненій нардепом Андрієм Лозовим в Facebook, передає «Слово і Діло».

Також Гончаренко підозрюють в порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії.

Як повідомили в ГПУ, в даний час триває слідство.

Депутата від «БПП» і заступника голови фракції Олексія Гончаренка звинувачують у зазіханні на територіальну цілісність України.

У документі зазначено, що «ГПУ розглянуло звернення від 12.05.2016, які в тому числі надійшли з СБУ, з приводу протиправних дій народного депутата України Гончаренко О.О. За результатами їх розгляду ГПУ було розпочато кримінальне провадження».

«Мова йде про просування Гончаренко ідей «русского мира» в Одесі, зустрічах з кураторами з ФСБ і його антиукраїнської діяльності в цілому», - пише Лозовий.

Однак, важливим моментом є той факт, що документ підписаний 1 червня першим заступником генерального прокурора Юрієм Севруком, який вже 3 червня був звільнений.

Як відомо, в минулому році Гончаренко затримали в Москві і допитували у справі про події в Одесі 2 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: