Рада провалила запровадження квот на радіо, в «БПП» назвали винних

Читать на русском
Народні депутати України так і не змогли сьогодні ухвалити закон про запровадження квот на українські пісні на радіо.

Народні депутати України сьогодні з третьої спроби так і не змогли ухвалити жоден із двох законів про запровадження квот на україномовні пісні в радіоефірі.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

На порядку денному парламенту сьогодні перебували два законопроекти про запровадження квот на українські пісні в радіоефірі країни. Законопроектом №3822 пропонувалося, що в музичних радіопрограмах і радіопередачах твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50 відсотків загального щодобового обсягу мовлення, а частка пісень (словесно-музичний твір) державною мовою повинна складати не менше 75 відсотків від загального обсягу пісень українських авторів або виконавців.

Мовні квоти для української музики на радіо можуть бути розумним кроком – експертРедактор сайту «Детектор медіа» поділилася міркуваннями щодо ініціативи квотування радіоефірів та проаналізувала законопроекти №3822 та №3822-1.

Також у парламенті був зареєстрований і альтернативний законопроект – №3822-1. Він передбачає введення 35% квот на україномовні музичні твори. При цьому в проекті закону йде поділ квот за жанровою приналежністю радіостанцій. А також визначається, в який час доби який відсоток українського медіапродукту має звучати в радіоефірі.

В процесі розгляду народним депутатам двічі не вистачило голосів для ухвалення хоча б одного із законопроектів. Спікер Верховної Ради Андрій Парубій запропонував повернути обидва законопроекти до комітету на повторне перше читання. Однак після пропозиції віце-прем'єр-міністра В'ячеслава Кириленка депутати ще раз проголосували за законопроект №3822-1, але з необхідних 226 голосів документ набрав лише 219.

На своїй сторінці в Facebook нардеп від фракції «БПП» Олександр Бригинець написав, що в провалі голосувань винна фракція «Самопомочі», яка не голосувала за жоден із законопроектів.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ухвалила зміни до Конституції в частині судової реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: