У питанні субсидій для населення влада пішла неправильним шляхом – експерт

Читать на русском

Збільшення кількості субсидій не призведе до енергоефективності, але призведе до збільшення боргів.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Ігор Петренко, коментуючи обіцянку Павла Розенка.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко пообіцяв, що в разі виникнення потреби у виділенні додаткових коштів для субсидій до Державного бюджету України оперативно будуть внесені зміни, які покриють усі видатки.

«Потрібно визначитися, звідки братимуть ці кошти. Річ у тім, що це важливо для цього уряду. В зв’язку з тим, що вони пішли на значне підвищення тарифів, я думаю, вони зроблять все можливе для того, щоб якось його компенсувати. Вже зараз прогнозують зростання на 50% кількості людей, які звернуться за субсидіями. Фактично, буде криза неплатоспроможності населення, що може призвести до того, що держава повинна буде шукати додаткові кошти, щоб компенсувати їх «Нафтогазу», – пояснює Петренко.

Втім, експерт переконаний, що уряд робитиме все можливе, щоб компенсувати борг перед «Нафтогазом» і виконати цю обіцянку.

«Я можу спрогнозувати, що ця обіцянка буде виконана, але це абсолютно неправильний шлях, яким рухається наша держава. Це не призведе до енергоефективності, але призведе до збільшення боргів», – резюмує політолог.

В вопросе субсидий для населения власть пошла неправильным путем - экспертSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: