Ситник готовий стати на захист фігурантів «списку Трепака»

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро вживає заходів щоб не випустити з країни й водночас гарантувати безпеку людей, які проходять у справі про чорну бухгалтерію ПР.
Артем СитникФото: dyvys.in

Артем Ситник стверджує, що Національне антикорупційне бюро вживає заходів для того, щоб не випустити з країни людей, які фігурують у справі про «чорну бухгалтерію» «Партії регіонів», а також, щоб гарантувати їм безпеку.

Ситник вважає, що особам, згаданим у переданому колишнім першим заступником глави СБУ Віктором Трепаком списку, загрожує реальна небезпека, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Життя деяких осіб реально під загрозою, оскільки питання дуже серйозне. При цьому прізвища цих осіб називаються, зараз вживаються заходи для того, щоб не допустити того, щоб вони покинули країну, й ставиться питання про гарантування їхньої безпеки – прізвища озвучені на всю країну», – заявив глава НАБУ.

Він також звернувся безпосередньо до людей, згаданих у цьому списку, з вимогою звернутися до НАБУ. «Ми готові вислухати всіх, в тому числі на умовах анонімності», – підкреслив Ситник.

Москаль побачив зв’язок між «чорною касою «регіоналів» і Віктором ЮщенкомГубернатор Закарпатської області Геннадій Москаль заявив про зв'язок Віктора Ющенка та Віктора Януковича.

При цьому він відзначив, що допит фігурантів «списку Трепака» обов'язково відбудеться, причому першими будуть викликані на бесіду зі слідчими ті люди, які підозрюються в отриманні найбільших сум.

Однак глава НАБУ не схвалює публічний розголос, якому піддані подробиці справи. На його думку, це не сприяє розслідуванню. Більше того, за його словами, оприлюднені раніше Сергієм Лещенком матеріали не збігаються з тим, що надав НАБУ колишній заступник голови СБУ, тому народному депутату доведеться особисто пояснити слідчим Бюро походження опублікованих ним даних.

«Ми викликали Лещенка на допит, він буде 3 червня, НАБУ хоче дізнатися, звідки він узяв матеріали», – підсумував Ситник.

Нагадаємо, НАБУ отримало матеріали про негласні витрати «Партії регіонів» 28 травня.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: