Аваков відреагував на прохання ЄС видалити список журналістів із сайту «Миротворця»

Читать на русском
Очільник МВС Арсен Аваков заявив, що не може вплинути на центр Миротворець та видалити список іноземних журналістів.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що не може вплинути на центр «Миротворець» та видалити список іноземних журналістів.

Про це він розповів у інтерв'ю «Укрінформу», повідомляє «Слово і Діло».

«Я сказав панам послам, що розумію складності іноземних, зокрема німецьких журналістів, і незручності, яких зазнають посольство та громадськість. Але я працюю міністром внутрішніх справ України», – сказав Аваков.

За його словами, між ним та послом ЄС в Україні Яном Томбінським немає конфлікту. Аваков повідомив, що не може жодним чином впливати на проект «Миротворець».

«Не як держслужбовець, а як політик, який займається МВС, я висловив свою точку зору, що тут є дві сторони медалі. Так, є питання безпеки, і якби я був головним редактором «Миротворця», то не публікував би цих списків. Але є питання етичне, а є питання законності», – зауважив міністр.

Він розповів, що журналісти, заїхавши до зони АТО з боку Росії, порушили українські закони. Аваков також наголосив, що ці журналісти під час отримання акредитації в бойовиків надали їм свої персональні дані й не боялися за них.

«Мінстець» проти «Миротворця»: соцмережі відреагували на закриття відомого ресурсуПолітики, експерти та блогери прокоментували заяву працівників проекту Миротворець про його закриття

«Це був вибір журналістів. І тут не треба звинувачувати «Миротворець» – він за півтора року роботи на ниві контрпропаганди зробив досить багато. І те, що вони хакнули базу «ДНР/ЛНР» на 7 терабайт і передали нашим спецслужбам, – також правда. Причому, це було не вперше», – додав він.

Нагадаємо, раніше сайт проекту «Миротворець» оприлюднив три списки журналістів, у тому числі іноземних, які отримували акредитацію у ватажків самопроголошених республік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: