Європейські дипломати вимагають вилучити списки «Миротворця»

Читать на русском
Під час зустрічі Яна Томбінського та Крістофа Вайля з Арсеном Аваковим ті наполегливо порекомендували очільнику МВС прибрати з публічного доступу дані журналістів і надати їм захист.

Українська влада має негайно прибрати з публічного доступу особисті дані журналістів, опубліковані сайтом «Миротворець» та надати захист медійникам.

Про це йшлося під час зустрічі представника Європейського Союзу Яна Томбінського та посла Німеччини в Україні Крістофа Вайля з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим, пише «Слово і Діло» з посиланням на Facebook Представництва ЕС в Україні.

Зокрема, європейські посли попросили, щоб дані про акредитованих у «ДНР/ЛНР» журналістів були вилучені та більше не публікувалися.

«По-перше, вони закликали правоохоронні органи України вдатися до необхідних кроків, аби гарантувати, що усі особисті дані журналістів, оприлюднені на сайті «Миротворець», вилучені. Також вони закликали їх вжити заходів, аби цей контент більше не публікувався», – зазначили в Представництві.

Скандал з «Миротворцем» підштовхне до створення нових правил акредитації на Донбасі – Климпуш-ЦинцадзеСитуація з публікацією на сайті «Миротворець» списків журналістів, які отримали акредитацію в «ДНР», повинна стати приводом для вироблення правил перебування ЗМІ на окупованій території України.

Другою вимогою стало гарантування безпеки представникам ЗМІ, оскільки щодо них уже зафіксовані випадки погроз.

«По-друге, вони наполегливо попросили українську владу надати необхідний захист усім журналістам, яких було викрито у цьому списку, особливо зважаючи на те, що деякі з них уже отримали погрози», – пишуть у прес-службі дипустанови.

Також дипломати закликали очільника МВС до розслідування цього інциденту.

Нагадаємо, сьогодні сайт «Миротворець» опублікував нову, вже третю порцію особистих даних українських і зарубіжних журналістів, які отримали акредитацію для роботи на непідконтрольних уряду територіях від керівництва невизнаних республік на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: