Бальцерович пояснив, чому Росія схожа на Нігерію

Читать на русском
Якщо Україна зміцниться на дорозі реформ обмеженої держави, тоді вона буде поступово прискорювати своє економічне зростання.
Лешек Бальцерович

Польський реформатор і радник президента України Лешек Бальцерович не бачить перспектив зростання Росії при збереженні ресурсної моделі економіки, порівнявши РФ з Нігерією.

Режим Володимира Путіна робить все, щоб законсервувати поточний стан в РФ, сказав Бальцерович в інтерв'ю ЛІГА.net, повідомляє «Слово і Діло».

«Складна економічна обстановка в Росії зараз пов'язана, головним чином, з економічною політикою самої Росії, яка перебуває у виключній залежності від експорту природних ресурсів. Структура економіки в Росії зараз як в Нігерії», — каже радник.

Бальцерович також окреслив перспективи розвитку України і РФ в разі, якщо дві країни продовжать рух обраним шляхом: Україна – ліберальним шляхом, Росія – шляхом тоталітарним.

«Якщо Україна зміцниться на дорозі реформ «обмеженої держави», тоді вона буде поступово прискорювати своє економічне зростання. Росія, якщо в ній і надалі не буде реформ, продовжиться політичне втручання в економіку і збережеться експортно-сировинна економіка – не бачу в неї можливостей для зростання», – пояснив він.

Польський реформатор також висловив думку, що санкції проти РФ за розв'язану війну проти України в Донбасі і анексію Криму повинні зберігатися.

Порошенко хоче, щоб українську економіку реформували полякиПорошенко запросив батька польської «шокової терапії» Бальцеровича допомогти Україні з реформами

«Якби їх не було, це б означало схвалення агресії. Це недопустимо. Санкції повинні продовжуватися. І я сподіваюся, що санкції будуть продовжені», – підкреслив він.

Нагадаємо, що Бальцерович наголошував на необхідності продовження зміцнення стабільності фінансового сектора та економіки в Україні.

Як раніше повідомлялося, в квітні Президент України Петро Порошенко призначив колишнього міністра фінансів Польщі Лешека Бальцеровича своїм представником в Кабінеті міністрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: