«Нафтогаз» почав підготовку до наступного опалювального сезону

Читать на русском
Минулого року процедуру попереднього відбору пройшли 11 західних компаній, але закупівля ресурсу була лише в п'яти з них – Noble Clean Fuels, Engie, Axpo Trading, E.ON і Eni.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» почала попередній відбір компаній для участі в закупівлях природного газу на опалювальний сезон 2016/17.

Закупівлі природного газу будуть проводитися з 20 червня 2016 року до 20 січня 2017 року за рахунок револьверного кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми почали готуватися до зими. Плануємо за кошти ЄБРР закупити газ для безперебійного проходження опалювального сезону, тому сьогодні оголошено про попередній відбір підприємств, що бажають поставляти нам газ за правилами ЄБРР», – йдеться в повідомленні НАК.

Нагадаємо, що минулого року процедуру попереднього відбору пройшли 11 західних компаній, але закупівля ресурсу була лише в п'яти з них – Noble Clean Fuels, Engie, Axpo Trading, E.ON та Eni. Ці компанії запропонували нам найнижчі ціни на сировину.

«Нафтогаз» повністю розрахувався з ЄБРР за газ минулого сезонуНаціональна акціонерна компанія «Нафтогаз України» повністю погасила тіло та відсотки з револьверного кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у сумі $300 млн.

Нагадаємо, що ЄБРР обіцяє поповнити поновлювану кредитну лінію на закупівлю газу для проходження опалювального сезону 2016/17 в Україні, для чого Міністерству або Кабміну потрібно буде зробити нову заявку.

Раніше глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що компанія планує здійснювати закупівлі природного газу в III кварталі цього року за рахунок акумуляції грошових коштів на рахунках у державних банках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: