Карта АТО: ситуація на сході України станом на 27 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 27 травня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Минула доба у зоні проведення АТО пройшла не спокійно. Проросійські бандформування продовжують порушувати режим повної тиші на Донбасі.

Обстріли:

На Донецькому напрямку бойовики з великокаліберних кулеметів, гранатометів та 82-мм мінометів обстріляли позиції Збройних сил України поблизу Авдіївки та Опитного, а ближче до опівночі з мінометів калібру 120 мм.

Також, проросійські бандформування з автоматичних станкових гранатометів, зенітних установок, а також снайперських гвинтівок вели вогонь по українським позиціям під Красногорівкою. Зі стрілецької зброї, ручних протитанкових гранатометів та озброєння БМП були обстріляні сили АТО в Зайцевому.

На Маріупольському напрямку бойовики відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм по позиціях сил АТО неподалік Широкиного, з гранатометів – поблизу Гнутового. Під Новотроїцьким сепаратисти застосували зенітну установку.

На Луганському напрямку російські найманці з великокаліберних кулеметів та гранатометів вели вогонь по силах АТО поблизу Станиці Луганської.

А вже сьогодні зафіксовано щонайменше 8 випадків застосування бойовиками зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: