Чому Путін відпустив Савченко на волю?

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Розіграна карта помилування ГРУшників у обмін на Савченко. За великим рахунком, це вигідно обом сторонам.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, аналізуючи обмін російських ГРУшників на українську льотчицю Надію Савченко.

«Україна від ГРУшників отримала все, що могла, а саме – ми довели, що на Донбасі є російські війська. РФ також немає сенсу далі утримувати Савченко», – констатує Горбенко.

Як вважає політолог, Росії вигідний ось такий формат роботи, в тому числі й у ключі Донбасу.

«РФ показує й доводить, що вона задає порядок денний, а українські політики не є самостійними. Завдання – залишити Україну в орбіті свого впливу», – підкреслив він.

Крім того, незабаром має відбутися саміт щодо санкцій і там уже потрібно буде виступати з аргументацією.

«РФ нічого не робить для виконання Мінських домовленостей, але покаже зворотнє ось такими квазі-кроками. В нас прописаний обмін «всіх на всіх», а міняємо ми лише Савченко на ГРУшників, однак РФ на саміті говоритиме, що вона всі умови виконує», – пояснює Горбенко.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що зробить все для звільнення Надії СавченкоСказано 10 липня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Експерт підкреслив, що зараз велике питання залишається щодо інших політв'язнів у РФ, тому що міняти всіх так само не вийде.

«Погано, що не сформувався прецедент, механізм, за яким ми зможемо звільняти інших наших ув'язнених. Зараз із Савченко це разова акція», – проаналізував ситуацію Андрій Горбенко.

Нагадаємо, що два роки тому Президент України Петро Порошенко запевнив, що він докладе максимум зусиль, щоб звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: