Підвищення пенсійного віку є фінансово неефективним – Розенко

Читать на русском
Скорочення дефіциту Пенсійного фонду шляхом скорочення пенсійних програм або підвищення пенсійного віку є несправедливим щодо громадян.
Павло Розенко

Підвищення пенсійного віку не приносить відчутного фінансового ефекту.

Про це заявив у ефірі «5 каналу» віце-прем'єр України Павло Розенко, передає «Слово і Діло».

«Не дає сьогодні підвищення пенсійного віку жодного реального фіскального ефекту для пенсійної системи країни», – сказав віце-прем'єр.

Розенко додав, що скорочення дефіциту Пенсійного фонду шляхом скорочення пенсійних програм або підвищення пенсійного віку є несправедливим щодо громадян.

«Пріоритетним вирішенням питання дефіциту ПФ є підвищення його доходів за рахунок підвищення заробітних плат і детінізації бізнесу», – говорить Розенко.

Рева розповів, як боротиметься з дефіцитом Пенсійного фондуОчільник Мінсоцполітики Андрей Рева назвав чотири кроки, які допоможуть у боротьбі з дефіцитом Пенсійного фонду.

Як повідомлялося раніше, в переговорах між Україною та Міжнародним валютним фондом питання підвищення віку виходу на пенсію наразі знято.

Розенко також заявив, що незважаючи на значний дефіцит Пенсійного фонду, всі пенсіонери без затримок і проблем отримають свої пенсії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: