Гройсман побачив ознаки змови у підвищенні цін на бензин

Читать на русском
На думку прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, синхронне підвищення цін на АЗС, яке нещодавно відбулося, цілком може мати ознаки змови.

На думку прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, синхронне підвищення цін на АЗС, яке нещодавно відбулося, цілком може мати ознаки змови.

Про це глава уряду написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

Гройсман запевнив, що уряд із цим миритися не збирається.

«У вівторок перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів вже направив звернення до Антимонопольного комітету для перевірки цього питання. Про це я повідомив сьогодні народним депутатам під час години запитань до уряду. Наступного тижня ми очікуємо інформації від АМК для ухвалення рішення, які правові інструменти застосувати в цій ситуації», – сказав прем’єр.

Експерти паливного ринку зазначають, що бензин в Україні є недооціненим і його ціна має перспективу зростання ще на 1 гривню за літр. «Зростати є куди. Сьогодні і нафта, і нафтопродукти на зовнішньому ринку дорожчають. Передумов для позитивної динаміки немає. Єдиний момент – гривня поки тримається», – розповідає президент асоціації «Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України» Леонід Косянчук.

Нагадаємо, що в період з 17 до 18 травня вартість бензину та дизельного палива на українських АЗС зросла в межах 0,3-1,2 грн за літр. Надалі зростання продовжилося на 0,1 грн/л-1,2 грн/л.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: