Верховна Рада підтримала півищення соцстандартів

Читать на русском
Верховна Рада підтримала зміни до законодавства, що передбачають підвищення соціальних стандартів з 1 грудня 2016 року.

Верховна Рада України ухвалила законопроект про внесення змін до закону «Про Державний бюджет України на 2016 рік» (щодо соціальних стандартів та обсягу субвенцій на надання пільг та житлових субсидій).

За відповідне рішення проголосували 248 народних депутатів, інформує «Слово і Діло».

«Закон ухвалений, вітаю авторів та уряд вітаю з плідною та професійною дискусією», – зазначив спікер парламенту Андрій Парубій.

Розенко сподівається до кінця року впровадити пенсійну реформуВіце-прем'єр-міністр України Павло Розенко висловив надію, що впровадження трирівневої системи пенсійного забезпечення буде підтримане парламентом цього року.

Зокрема, законом передбачено підвищення мінімальної зарплати на 50 грн (порівняно з тією мінімальною зарплатнею, яка передбачена в Бюджеті урядом). Таким чином, мінімальна заробітна плата з 1 грудня становитиме 1600 грн. В цілому зростання мінімальної зарплати порівняно з травнем 2016 року становитиме 10,4%. Прожитковий мінімум з 1 грудня становитиме 1544 грн.

Крім того, законопроектом передбачена субвенція з Державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг для оплати житлово-комунальних послуг населенню в розмірі 40,269 млн грн.

Нагадаємо, раніше Павло Розенко заявив, що МВФ погодиться на підвищення соцстандартів в Україні за умови, якщо держава сама знайде додаткові джерела для їх фінансування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: