Матіос назвав прізвища екс-міністрів, винних у зниженні обороноздатності України

Читать на русском
Під час засідання комітету з питань нацбезпеки та оборони були названі прізвища колишніх чиновників, дії яких призвели до зниження рівня обороноздатності України.
Анатолій Матіос

Під час засідання комітету з питань нацбезпеки та оборони були названі прізвища колишніх чиновників, дії яких призвели до зниження рівня обороноздатності України.

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, пише «Слово і Діло».

До уваги бралися дії чиновників, пов’язані з розпродажем за заниженими цінами озброєння, військової техніки з 2005 року до початку військової агресії на Донбасі.

Три міністри оборони Президента ЯнуковичаДо Дня Збройних Сил України проект «Слово і Діло» представляє порівняльну характеристику трьох міністрів оборони Віктора Януковича

«Екс-міністром Олександром Кузьмуком був розформований аеромобільний батальйон, екс-міністром Анатолієм Гриценком була розформована 16-та оперативна аеромобільна бригада, міністром Володимиром Шкідченком розформовано 15 військових частин зенітно-ракетних військ, а за розпорядженням міністра Дмитра Саламатіна було знято з бойового чергування комплекси С-200 і С-300», – розповів Матіос.

Крім того, колишній начальник Генштабу Володимир Замана переформатував окремі батальйони радіоелектронної боротьби сухопутних військ, що істотно послабило протиповітряну оборону держави.

«Це не було тупим розкраданням. Це були підготовлені, легітимізовані, проголосовані, ухвалені рішення органами виконавчої влади, які готували уповноважені особи, що працювали на Росію. Зокрема, міністри оборони Саламатін та Лебедєв. Але приклалися до цього й їхні попередники», – резюмував головний військовий прокурор.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: