Україна збирається зняти податок на електромобілі

Читать на русском
Необхідність цього закону пояснюється тим, що виробники електрокарів не готові поставляти їх на український ринок через його нестабільність і низьку частку в загальносвітовому обсязі.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, що передбачає зняття податку на імпортні електромобілі.

Законопроектом передбачено стимулювання ринку електротранспорту в Україні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на видання «Газета по-українськи».

«Я вважаю, що доб'ємося зняття податку з електромобілів. Наступним кроком буде зняття ПДВ з гібридних силових установок та двигуна малого обсягу», – говорить генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий запевнив, що до кінця 2017 року міськрада зможе поступово перейти на електромобіліСказано 5 червня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

За його словами, зараз у Верховній Раді є три групи народних депутатів. Перша група вважає, що потрібно дати пільги на ПДВ при імпорті електромобілів. Інша група підтримує те, щоб податок зняли і на імпорт, і на виготовлення автомобілів з електромоторами. Третя група боїться, що закон назвуть у народі «Tesla для депутата».

Необхідність цього закону пояснюється тим, що виробники електрокарів не готові поставляти їх на український ринок через його нестабільність і низьку частку в загальносвітовому обсязі.

Нагадаємо, минулого року в Україні продали 46 тис. нових електромобілів. Світовий продаж електрокарів становить близько 90 млн на рік. Таким чином, український ринок складає 0,05% від світового.

Україна запроваджує додаткові мита на російські автоУкраїна з 3 січня 2016 року запроваджує додаткові ввізні мита на автомобілі російського виробництва.

Як раніше заявляв міністр екології Ігор Шевченко, в Україні необхідно стимулювати імпорт і продаж електрокарів.

Минулого року був запроваджений податок на легкові авто з великим об'ємом двигуна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: