Рада не захотіла посилити покарання за контрабанду

Читать на русском
Народним депутатам України сьогодні не вистачило 11 голосів для ухвалення закону про посилення покарання за контрабанду.

Народні депутати України сьогодні не набрали достатньо голосів для ухвалення законопроекту №3254 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо криміналізації контрабанди алкогольних напоїв і тютюнових виробів».

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Цим законопроектом передбачається запровадження кримінальної відповідальності за контрабанду тютюну та алкоголю.

Прикордонники затримали на Закарпатті рекордну партію контрабандних сигаретУкраїнські прикордонники в Закарпатській області виявили партію контрабандних сигарет вартістю не менше 1 млн грн.

В аналітичній групі «Левіафан» відзначили, що, за інформацією Державної фіскальної служби, в 2015 році за фактами контрабанди сигарет та алкогольних напоїв було порушено більше 15 тисяч кримінальних проваджень на загальну суму 1,7 млрд грн.

З цього випливає, що цей законопроект є доцільним з точки зору зменшення рівня контрабанди та наповнення Держбюджету коштами від реалізації конфіскованого у контрабандистів товару та сплати ними штрафів.

За цей законопроект проголосували 215 народних обранців за необхідних 226 голосів. У зв'язку з цим спікер Ради Андрій Парубій повернув документ на доопрацювання до профільного комітету.

Нагадаємо, сьогодні нардепи також провалили голосування за законопроект №1188 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності для «злодіїв у законі» та за злочини, скоєні злочинними угрупованнями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: