Раптово: Вілкул хоче бачити петриківський розпис елементом дизайну на Євробаченні-2017

Читать на русском
Нардеп Олександр Вілкул пропонує зробити петриківський розпис головним елементом дизайну на Євробаченні-2017.

Заступник глави фракції «Опозиційного блоку», народний депутат Олександр Вілкул пропонує зробити петриківський розпис головним елементом дизайну на Євробаченні-2017.

Про це він написав у власному Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Пропоную зробити петриківський розпис головним елементом дизайну на Євробаченні-2017. У 2013 році величезними зусиллями ми домоглися його включення до списку ЮНЕСКО», – зауважив Вілкул.

Він також привітав Джамалу з перемогою на Євробаченні в Стокгольмі та наголосив, що фінал конкурсу має стати символом миру та об'єднання України.

Петриківський розпис – це українське декоративно-орнаментальне народне малярство, що сформувалося на Дніпропетровщині в селищі Петриківка. У 2012 році Міністерство культури України визнало петриківський розпис об'єктом (елементом) нематеріальної культурної спадщини України. 5 грудня 2013 року петриківський розпис було включено до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

Нагадаємо, що «Слово і Діло» займається моніторингом обіцянок українських політиків. Так, Олександр Вілкул роздав 298 обіцянок, з яких 135 є виконаними, ще 31 – перебуває в процесі виконання, а решта 132 – провалені. Рейтинг відповідальності нардепа становить 45%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: