Бальчун розповів, як боротиметься з корупцією в «Укрзалізниці»

Читать на русском
Вже призначений керівник УЗ Войцех Бальчун заявив, що намагатиметься системними змінами перемогти корупцію на держпідприємстві.
Войцех Бальчун

Керівник «Укрзалізниці» Войцех Бальчун заявив, що намагатиметься системними змінами перемогти корупцію на держпідприємстві.

Про це він розповів у інтерв'ю «Укрінформу», повідомляє «Слово і Діло».

«Я вже говорив вам у попередньому інтерв'ю, що не гратимуся в прокурора, а намагатимуся створити фундамент під добре організовану компанію, яка діятиме у відповідності до певних відкритих процедур. Саме ці процедури викликатимуть зміни», – зазначив Бальчун.

За його словами, якщо він почне реагувати на будь-які малі випадки корупції та «бігати з сокирою», то жодних змін у роботі «УЗ» не відбудеться. Бальчун зауважив, що лише системні зміни зможуть побороти корупцію.

Войцех Бальчун розповів про перші кроки на посаді голови «Укрзалізниці»Екс-очільник польської залізниці РКР Cargo Войцех Бальчун пообіцяв ретельно підійти до питання можливих скорочень у компанії.

«Нам необхідно здійснювати системні зміни. В результаті ці зміни самі ліквідовуватимуть схильність до корупції, адже ризики будуть дуже високими через серйозні наслідки цих дій. З іншого боку, зміни робитимуть реальними певні процеси. Простір до корупційних дій має значно зменшуватися й це є основним завданням», – додав він.

Втім, це не означає, що на випадки корупції на держпідприємстві ніхто не реагуватиме. За словами Бальчуна, цим займатимуться відповідні структури в компанії та правоохоронні органи, а він сам концентруватиметься на формуванні фундаменту для функціонування «УЗ» у майбутньому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: