В ЄС назвали Україну гарантом стабільності в регіоні

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вчора провів зустріч із комісаром ЄС Дімітрісом Аврамопулосом.
Дімітріс Аврамопулос

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков разом із керівництвом Національної поліції вчора провів зустріч із комісаром ЄС Дімітрісом Аврамопулосом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МВС.

На зустрічі також були присутні заступник міністра з питань євроінтеграції Тигран Авакян, глава Нацполіціі Хатія Деканоїдзе, глава Держслужби надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, глава ДМС Максим Соколюк, а також керівник групи радників міністра Ека Згуладзе.

«Ви маєте відчувати себе щасливими представниками цієї генерації, яка здійснює всі ці соціальні та політичні зміни. В цьому процесі ви не одні. Ці зусилля, яких ви докладаєте, мають надзвичайно велике значення. Ви досягли дуже великих результатів і, я думаю, що ми недалеко від того дня, коли українці зможуть вільно подорожувати Європою. Наскільки я розумію, громадяни України чекають цього моменту», – сказав Аврамопулос.

Деканоїдзе заявила про проблеми із забезпеченням поліціїУ Національній поліції України проблеми з технічним забезпеченням – вона укомплектована лише на 35%.

Також комісар назвав Україну не просто країною, яка хоче до ЄС, але й гарантом забезпечення стабільності в регіоні.

Своєю чергою, глава МВС Аваков сказав, що виконання вимог щодо лібералізації візового режиму з ЄС багато в чому пов'язане з реформою в Міністерстві внутрішніх справ.

«Ми почали її два роки тому із затвердження стратегії, яка була узгоджена зі спеціальною консультаційної місією EUAM. І ми її виконуємо. В реформі поліції ЄС – один із головних наших партнерів», – сказав Аваков.

Аврамопулос заявив, що має намір запросити главу Інтерполу в Україну для об'єднання зусиль у боротьбі зі злочинністю.

Нагадаємо, вчора Аваков заявив, що на початку червня в 6 прифронтових містах Донецької та Луганської областей, а також у Кривому Розі запрацює нова патрульна поліція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: