Чи послідують за відставкою Згуладзе кадрові зміни в МВС? Думки експертів

Читать на русском
Дмитро Кондратенкополітолог

Кадрові зміни у МВС цілком можливі, але навряд чи вони відбудуться найближчим часом.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Дмитро Кондратенко, аналізуючи інформацію про те, що Кабмін відправив у відставку заступника міністра внутрішніх справ Еку Згуладзе на її прохання.

«Безумовно, зараз певною мірою відкриті шляхи для кадрових змін у МВС. Принаймні, хоча б через те, що почнеться боротьба за цю посаду. Відповідно, це посилює бажання відправити й Авакова у відставку та наближає можливі проблеми й ризики, пов'язані з цим. Проте потрібно розуміти, що завтра така відставка не відбудеться», – вважає Дмитро Кондратенко.

Водночас політолог Олександр Палій переконаний, що звільнити Авакова буде вкрай складно.

Як виконує свої обіцянки глава МВС Арсен Аваков?«Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, як глава МВС Арсен Аваков виконує свої обіцянки.

«В нинішніх умовах, зважаючи на те, що Аваков пов'язаний з Яценюком, посунути главу МВС буде важко, але можливо. Зараз важливо, щоб на місце Згуладзе була призначена людина, що працювала в системі поліції та МВС», – зазначив експерт.

Крім того, на його думку, не виключено, що відставка Згуладзе спровокована певним тиском і скандалами, які були навколо поліції.

«СБУ затримувала поліцейських, були різні злочини та правопорушення. Були як критика, так і досягнення, але вся ця інформація не проходила повз Згуладзе. В неї був серйозний підхід до справи, це також могло стати причиною звільнення», – припускає політолог.

Як відомо, ще в квітні почали з'являтися чутки про відставку Еки Згуладзе, але тоді у МВС спростували цю інформацію.

Додамо, що перед своїм звільненням однією з ключових вимог Арсенія Яценюка було збереження на посаді міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: