У Міносвіти не знають, як вирішити проблему співпраці батьків із директорами шкіл

Читать на русском
У Міністерстві освіти і науки досі не знайшли рішення проблеми співпраці батьківських колективів із директорами загальноосвітніх навчальних закладів.
Павло Хобзей

У Міністерстві освіти і науки досі не знайшли рішення проблеми співпраці батьківських колективів з директорами загальноосвітніх навчальних закладів.

Про це журналісту «Слова і Діла» сказав заступник міністра освіти Павло Хобзей.

Таким чином чиновник прокоментував обіцянку колишнього очільника МОН Сергія Квіта, який 1 березня пообіцяв розробити типові документи щодо механізму співпраці батьків зі школами та директорів з тими, хто хоче допомогти школі.

«Тут щось оптимістичне сказати важко, – почав Хобзей, – Тому що ми пробували певні речі закласти до проекту закону «Про освіту». Наприклад, ми дискутували про запровадження поняття, як у наших сусідів у Польщі, – публічна та непублічна школа. Тобто, якщо школа публічна, там неможливі будь-які збори коштів. Якщо вона непублічна, тоді там можливі ці збори коштів. На жаль, ця пропозиція не пройшла».

Натомість підтримку отримала інша пропозиція – щодо прозорості батьківських фондів. «Вони є як громадські організації, інші юридичні особи. Фонд є окремою юридичною особою, керує ним переважно директор школи», – пояснив заступник міністра.

Насамкінець Хобзей констатував: проблема співпраці батьківських колективів і директорів ЗНЗ є болючою для великих міст, «тому готові зібратися й спробувати напрацювати якийсь певний документ».

Рейтинг відповідальності Сергія Квіта – 70%. Із 83 обіцянок на посаді глави Міносвіти він виконав 58. Ще 22 екс-міністр провалив.

Лілія Гриневич очолила МОН 14 квітня. Майже за місяць на посаді міністра освіти і науки вона дала три обіцянки, які поки що перебувають у процесі виконання. Загальний рейтинг відповідальності Гриневич складає 67%.

Про те, як виконують свої обіцянки інші міністри оновленого уряду, можна дізнатися у розділі «Рейтинги».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: