Гриневич розповіла, скільки заощадить на атестатах і дипломах цього року

Читать на русском
Атестати про повну загальну середню освіту на основі фотокомп'ютерних технологій будуть виготовлені з тонкого пластику. Свідоцтва про базову середню освіту будуть виготовлені з целюлозно-паперового матеріалу.
Лілія Гриневич

Економія державних коштів на виготовлення документів про загальну середню освіту, додатків до них, похвальних листів, похвальних грамот і нагород про досягнення в навчанні складе 7 млн ​​694 тис. грн.

Про це свідчать попередні розрахунки економії державних коштів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства освіти України.

Як повідомляється, це становить близько 30% від запланованих у Держбюджеті 25,6 млн грн.

Міносвіти інформує, що здешевлення бланків документів стало можливим за рахунок матеріалів, з яких вони виготовлятимуться.

Так, атестати про повну загальну середню освіту на основі фотокомп'ютерних технологій будуть виготовлені з тонкого пластику. Свідоцтва про базову середню освіту будуть виготовлені з целюлозно-паперового матеріалу.

«Завдяки цьому економія коштів складе 7 млн ​​502 тис грн від запланованих 23,3 млн грн», – підкреслили в Міносвіти.

Крім цього, економія на виготовленні додатків до свідоцтв та атестатів, а також свідоцтв про закінчення спецшколи, похвальних листів та грамот складе 170,7 тис. грн із передбачених на їх виготовлення 1,7 млн ​​грн.

Гриневич закликає відхилити вето Президента на закон про ПТУКошти на додаткове фінансування профтехучилищ з'явилися завдяки перевиконанню Бюджету, яке спостерігається протягом останніх місяців.

На відзнаках про досягнення в навчанні (золотих і срібних медалях) буде заощаджено 21,3 тис. грн від закладених на їх виготовлення 0,6 млн грн.

Нагадаємо, що українські абітурієнти цього року будуть подавати документи до вишів через інтернет.

Як раніше повідомляла Лілія Гриневич, закриття малокомплектних сільських шкіл буде можливим лише за наявності автобуса та кращої школи, до якої можна буде возити дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: