Кубів розповів, скільки хоче заощадити на держзакупівлях

Читать на русском
Завдяки переходу на електронну систему закупівель Міністерство оборони України в 2015 році заощадило 498 млн грн.
Перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів

Перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів хоче довести економію державних коштів шляхом впровадження системи електронних закупівель до 40 млрд грн на рік.

Про це він заявив сьогодні в ході засідання погоджувальної ради, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «РБК-Україна».

«Якщо ця програма спрацює й будуть враховані рекомендації, в тому числі й народних депутатів... ми можемо економію державних коштів на наступні роки довести до понад 40 млрд гривень на рік», – заявив Кубів.

За його словами, цього року Кабмін планує заощадити 5 млрд грн державних коштів.

Нагадаємо, завдяки переходу на електронну систему закупівель Міністерство оборони України в 2015 році заощадило 498 млн грн.

На держзакупівлях Україна втрачає 50 млрд грн щорічноМіністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що Україна на державних закупівлях щороку втрачає 20% від загальної суми.

Як повідомлялося раніше, центральні органи влади України з 1 квітня перейшли на систему електронних держзакупівель на базі платформи ProZorro.

У березні Верховна Рада України зробила ще один крок у боротьбі з корупцією, ухваливши законопроект №2087а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів про державні закупівлі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: