Основна заслуга лібералізації візового режиму належить не політикам – експерт

Читать на русском
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій

20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламенту скасувати візи для громадян України. Вчора, 4 травня, в Європейській комісії повідомили, що Україна виконала зобов'язання, які дають право на безвізовий в'їзд до ЄС. Тим часом українська влада все частіше запевняє, що Україна отримає лібералізацію візового режиму з ЄС влітку чи восени, в крайньому разі – наприкінці року.

Директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала вважає, що повною мірою безвізовий режим українці зможуть відчути лише в майбутньому, але не зараз.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Голос.UA».

«Потрібно розглядати лібералізацію в проекції майбутніх можливостей. Звичайно, зараз не всі бажаючі зможуть подорожувати вільно через складну фінансову ситуацію в країні», – зазначив Бала.

Галопом по Європах: що дасть українцям безвізовий режим з ЄС?«Слово і Діло» інформує про зміни правил поїздок до Європи від запровадження безвізового режиму з ЄС.

При цьому експерт пояснив, що зараз усі процесуальні аспекти вирішені й останнє слово тепер за парламентом ЄС.

«Наразі від українських політиків потрібна лише співпраця із західними колегами на особистісному рівні, щоб прискорити процес лібералізації візового режиму. Але основна заслуга майбутніх змін і глибшої інтеграції належить не політикам, а громадянам», – говорить він.

Сьогодні, 5 травня, глава МЗС Павло Клімкін повідомив про те, що «Вишеградська четвірка» підтримає безвізовий режим для України, а міністр закордонних справ Угорщини Петер Сиярто заявив, що «Україна має отримати безвізовий режим з ЄС негайно».

Додамо, минулого року Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що в 2016 році українці отримають право безвізових поїздок до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: