Деканоїдзе розповіла, чому в керівництві поліції трапляються сепаратисти

Читать на русском
У Нацполіціі повідомили про кадровий голод всередині відомства, через який доводиться вдаватися до призначення старих міліціонерів.

Керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе повідомила про кадровий голод серед поліцейських, через який часто доводиться призначати старих міліціонерів.

Про це вона розповіла в інтерв'ю журналу «Фокус», повідомляє «Слово і Діло».

За словами Деканоїдзе, в Міністерстві внутрішніх справ дуже важко знайти працівників з ідеальною репутацією, але вони допомагають відстоювати саму ідею Нацполіціі.

«Деяких людей дійсно доводиться захищати, тому що серед керівного складу поліції є певний кадровий голод. Якщо ви запитаєте мене, який сьогодні в поліції відсоток людей з ідеальною репутацією, які не замішані в якихось темних справах, я не зможу відповісти», – заявила глава Нацполіції.

Вона зазначила, що, наприклад, екс-керівник поліції Вінницької області Антон Шевцов не встиг пройти переатестацію, тому й обійняв посаду. Водночас Деканоїдзе заявила, що такі працівники, як Шевцов, лише допомагають виграти час для пошуку нових кадрів.

Вибіркова переатестація: як Деканоїдзе провалила першу обіцянкуХатії Деканоїдзе не вдалося впоратися з власною обіцянкою про переатестацію всіх керівних кадрів і слідчих поліції в Києві та Київській області.

«Для нас зараз головне – відстояти нову платформу поліції, виграти час, щоб знайти нові кадри, залучити до поліції свіжу кров», – додала вона.

Крім того, глава Нацполіції повідомила, що в київській поліції було змінено 90% керівного складу, а замість них були взяті кадри зі старої системи правоохоронних органів, які попередньо пройшли переатестацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: